Notice: Undefined variable: vote_query_list in /home/www/osvita.org.ua/data/www/prof.osvita.org.ua/xcore/project/voting/voting.inc.php on line 168
Технолог громадського харчування // Профорієнтація
Портрет професіонала / Технолог громадського харчування

 укр

 рус

Благодійний фонд "Розвиток України"

Портрет професіонала

Технолог громадського харчування

Загальна характеристика професії:

  • визначає якість продуктів, розраховує їх кількість для отримання готових блюд;
  • складає меню;
  • розподіляє обов'язки між кухарями й контролює їхню роботу;
  • відповідає за справність устаткування і якість готових блюд.

Вимоги до індивідуальних якостей фахівця:

  • зорова, нюхова й смакова чутливість;
  • схильність до аналізу й прогнозу;
  • наочно-діюче мислення;
  • образна пам'ять;
  • творчі здібності;
  • естетичний смак;
  • акуратність;
  • вимогливість;
  • комунікабельність.

Медичні протипоказання:

  • яскраво виражені захворювання органів зору й слуху;
  • інфекційні захворювання;
  • шкірно-венеричні захворювання;
  • захворювання органів відчуття;
  • порушення опорно-рухового апарату, ЦНС;
  • порушення вестибулярного апарату;
  • простудні й серцево-судинні захворювання.

Вимоги до професійної підготовки

Повинен знати:

  • правильність оформлення необхідної документації;
  • повинен вміти вести облік матеріальних цінностей, устаткування, сировини, готової продукції;
  • розробляти рецепти нових блюд;
  • складати технологічні карти.

Споріднені професії:

  • кухар;
  • кондитер.
Джерело: Козловский О.В.
Как правильно выбрать профессию:
методики тесты, рекомендации. -
Донецк: ООО ПКФ "БАО", 2006. - 800 с.

Фотогалерея

Ілюстрація до сторінки "Технолог громадського харчування"

Перейти вище: Портрет професіонала